Martijn Bax nieuwe country president AstraZeneca Netherlands

Back to overview

Op 1 maart volgt Martijn Bax Alexandra Bishop op als Country President van AstraZeneca Nederland. Alexandra volgt op haar beurt dr. Hans Sijbesma op; zij neemt de leiding over AstraZeneca Duitsland op zich. Dr. Hans Sijbesma wordt regiodirecteur voor de Baltische staten en Centraal- en Oost-Europa.

Martijn Bax werkt sinds 2016 bij AstraZeneca, eerst in Nederland als directeur oncologie en erna in een internationale oncologie-functie. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het verbeteren en toegankelijk maken van de behandelmogelijkheden voor honderdduizenden mensen met kanker.

Voordien was hij ook actief in de geneesmiddelensector en was hij onder andere verantwoordelijk voor zorg voor mensen met reuma, huidaandoeningen (dermatologie), kanker en palliatieve zorg. Hij werkte behalve in Nederland, ook in meerdere functies in de VS en in Azië.

Ik vind het heel eervol om het stokje over te nemen van Alexandra Bishop. Samen met onze partners bouwen we de komende jaren verder aan het verbeteren en verduurzamen van zorg voor mensen met kanker, diabetes, nierschade, hart- en vaatziekten en chronische ademhalingsziekten.

– Martijn Bax, Country president AstraZeneca Nederland

Patrons