Roland Goldman, Swedish Member company Söderberg & Partners: Nederland biedt nog volop advieskansen

Back to overview

Van een business case als meer winst krijgen wij niet speciaal energie. Wij zoeken game changers, gedreven ondernemers die hun droom willen verwezenlijken.” Dat zegt Roland Goldman, die leiding geeft aan de snelgroeiende Nederlandse tak van Söderberg & Partners.

Door een reeks deelnemingen (zie kader) is het van origine Zweedse Söderberg & Partners in korte tijd een van de grootste financieel adviseurs van Nederland geworden. Naar verwachting tikt de omzet begin volgend jaar de 80 miljoen aan.

Goldman vertelt dat naarmate Söderberg & Partners vastere voet in Nederland krijgt zich meer partijen bij hem melden. Goldman: “Als ik dan met die mensen praat, zeggen ze vaak iets als: ik wil de omzet verdubbelen in vijf jaar. Dan zeg ik: je hebt een goedlopend bedrijf, daar heb je ons niet voor nodig. Stel je voor dat alles mogelijk is, wat wil je dan echt? Dan blijkt dat de meesten een hogere ambitie hebben, een droom. En daar zijn wij in geïnteresseerd. Vervolgens moet blijken of de droom past bij onze ambitie. Maar het begint met die flow die energie geeft.”

Söderberg & Partners neemt het liefst deel in ondernemingen die in staat zijn out of the box te denken, game changers. “Om een voorbeeld te geven: Expat Mortgages. Dit kantoor, onderdeel van de Herenvest Groep waar wij sinds begin 2020 in participeren, richt zich op hypotheken voor expats. Ik zou zelf daar zelf geen markt in hebben gezien, in de veronderstelling dat expats huren in plaats van kopen. Maar er blijken wel degelijk expats te zijn die een woning kopen. Expat Mortgages zag dat en is inmiddels een bloeiend advieskantoor met 45 medewerkers.”

Goldman noemt nog een ander onderdeel van Herenvest Groep: Herenvest Corporate. “Jonge ondernemers die zich nadrukkelijk opstellen als business partner van de klant.” Maar ook de start-up In Staet is volgens Goldman een mooi voorbeeld van dromen waarmaken. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler in de verzekeringswereld van de bouw in Nederland.

Partnership is wat Söderberg & Partners zoekt. Goldman: “Wij zijn zeker niet de enige partij die zich roert op de overnamemarkt. Een van de zaken die ons onderscheidt, is dat wij in principe participeren in plaats van een bedrijf volledig over te nemen. Zodat het eigen ondernemerschap blijft en daarmee de ambitie om zaken anders te doen.”

Een ander verschil is dat er geen participatiemaatschappij achter Söderberg & Partners zit, zoals dat wel bij enkele andere grote adviesorganisaties het geval is. Goldman: “Söderberg & Partners is ‘here to stay’! We hebben hebben wel een private equity speler van formaat als partner erbij gekregen in de vorm van KKR, maar we zien dat meer als een bewijs dat we met de opbouw van een mooi Europees bedrijf bezig zijn.

“Alle acquisities worden door de holding in Stockholm gefinancierd. We zijn inmiddels een bedrijf met een omzet van meer dan 500 miljoen euro en kunnen dus zelf veel cash genereren.”

Pensioenakkoord

Er wordt wel eens gesteld dat de Nederlandse markt voor verzekeringen verzadigd is. Wat maakt het dan voor Söderberg & Partners dan toch interessant om zo fors te investeren in Nederlandse adviesbedrijven?

Volgens Goldman biedt Nederland echter juist nog volop advieskansen doordat de overheid steeds verder terugtreedt. “Die beweging is al langer gaande als het gaat om de sociale zekerheid. Maar er ligt nu ook het Pensioenakkoord, dat inzet op persoonlijke pensioenpotjes. Nu is het niet zo dat het pensioen in de tweede pijler volledig wordt geïndividualiseerd, daar is Nederland te collectief voor. Maar er gaat geheid een enorme adviesvraag ontstaan, omdat mensen toch meer verantwoordelijkheid gaan krijgen voor hun eigen pensioen. Met Montae & Partners zijn we uitstekend gepositioneerd in de adviesmarkt voor pensioen- en ondernemingsfondsen en de grotere werkgevers om het nieuwe pensioenakkoord te implementeren.”

Pensioen- en financiële planning alsmede risicobeheer zijn grote kansen die het bedrijf in Nederland ziet. Waarbij het platform waar Goldman naar Zweeds voorbeeld aan bouwt in Nederland een grote rol toebedacht is. Söderberg & Partners Netherlands Services, aldus een persmededeling, levert “de technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen”.

Het platform, aldus Goldman, krijgt steeds meer vorm. Belangrijke stappen in dit verband onder meer de overname van Mijngeldzaken.nl en recentelijk EMS Nederland (volledig geautomatiseerde afhandeling van schadeclaims).

‘Door zaken slim en efficiënt aan te pakken, is financieel advies voor iedereen haalbaar’

Volgens Goldman wordt het toekomstig succes van adviesbedrijven niet alleen bepaald door vernieuwing, maar ook door vergroting van de efficiency. “De noodzaak om efficiënt te werken, verklaart voor een belangrijk deel ook de consolidatieslag die je momenteel ziet bij adviseurs, volmachtkantoren en verzekeraars. Wil je doelmatig werken, heb je een zekere omvang nodig. Daarom ook willen we bijvoorbeeld ons volmachtbedrijf nog verder uitbreiden. Trouwens ook omdat veel schadeverzekeringsproductie van financieel adviseurs tegenwoordig loopt via volmachtbedrijven die opereren als serviceproviders. Met De Waerdse Assuradeuren hebben we een mooi voorbeeld van slimme oplossingen voor particuliere verzekeringen. Het volume speelt natuurlijk ook een rol in de Internationale non-life verzekeringswereld maar zeker ook in het kader van risicomanagement en daarbij behorende complexe verzekeringsoplossingen. Met Kröller Boom hebben we zo’n superspecialist in huis.”

Rode draad

Roland Goldman is natuurlijk geen onbekende in het Nederlandse verzekeringsbedrijf. Hij was heel lang het gezicht van Mandema & Partners. Toen dit bedrijf door de toenmalige eigenaar werd afgestoten, een verkoop die door Goldman werd begeleid, was Söderberg & Partners een van de kandidaten om Mandema over te nemen. Zo ontstond het contact tussen Goldman en Söderberg & Partners, dat hem enkele jaren later vroeg om als CEO de uitbouw van de Nederlandse tak ter hand te nemen. Wat met grote voortvarendheid geschiedt, maar dus niet zonder beleid.

Volgens Goldman hebben de oprichters van Söderberg & Partners “betaalbaar financieel advies voor iedereen voor ogen. Dit is zeker ook de rode draad in Nederland. Door zaken slim en efficiënt aan te pakken, is financieel advies voor iedereen ook haalbaar.”

De oorsprong van Söderberg & Partners ligt in asset management, waar geleidelijk andere zaken zoals financiële planning en schadeverzekering aan zijn toegevoegd tot een geheel ontstond. Begonnen in Zweden sloeg het bedrijf haar vleugels uit naar Noorwegen en vervolgens Finland en Denemarken. In alle landen neemt Söderberg & Partners inmiddels de toppositie of een plek net daaronder in.

Misschien wel dankzij de contacten die er al waren met Goldman, is Nederland het eerste land buiten de Nordics waar Söderberg & Partners zich profileert. Daar blijft het zeker niet bij. Goldman zegt dat inmiddels ook wordt gekeken naar de landen om ons heen.

Adviseur prominent

Nederland is samen met het Verenigd Koninkrijk bijzonder in de zin dat in deze landen de rol van de onafhankelijke financieel adviseur in de distributie groot is. In het moederland Zweden bijvoorbeeld, vertelt Goldman, is dit anders. “In Zweden verloopt de distributie van particuliere verzekeringen via de verzekeraars en online.”

Goldman is er vast van overtuigd dat de onafhankelijke adviseur in Nederland zijn prominente positie behoudt. “Het hoort een beetje bij onze volksaard. Wij Nederlanders laten ons graag helpen. En zeker bij de complexe kwesties hebben we toch graag iemand die aan het eind van de rit onze keuze bevestigt.

 

“Financieel adviseurs ontwikkelen zich wel in verschillende richtingen. Er is een groep die zich meer is gaan toeleggen op financiële planning of in ieder geval meer complexe adviesvragen. De andere groep concentreert zich meer op schadeverzekeringen. Verder zie je dat lokale of regionale aanwezigheid onverminderd belangrijk is. Met Wil Stoop Assurantiën in Noord-Holland en Rivez in Zuid-Oost Nederland hebben we prachtige voorbeelden van local heroes die met hun eigen buy and build-strategie een hele mooie regionale positie opbouwen. Ons doel is om een goede landelijke dekking te bereiken, op termijn onder de landelijke naam Söderberg & Partners. Het aantal grote adviesorganisaties zal verder indikken, maar de klant moet ergens heen kunnen. Zonder kantoren in de buurt van de klant werkt het niet.”

Roland Goldman: ‘Kansen zien.’

Source and to read more:
https://www.vvponline.nl/artikelen/nederland-biedt-nog-volop-advieskansen

Patrons